Brood met bosbessen en witte chocolade

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ga op culinaire ontdekking doorheen de historische binnenstad tijdens 'Gent Smaakt'

Ingrediënten

Even geduld...
250 g patisseriebloem
2 el bakpoeder
125 g boter, gesmolten
2 eieren, losgeklopt
100 ml melk
180 g suiker
1 zakje vanillesuiker
1 tl citroenzeste
1 el citroensap
150 g witte chocolade, fijngehakt
100 g bevroren bosbessen
extra: bakblik (25x11cm), bakpapier

maak het deeg:

Verwarm de oven voor op 180°C. Zeef de bloem en bakpoeder in een grote kom. Meng de rest van de ingrediënten in een andere kom en spatel voorzichtig door de bloem.

bak het brood:

Giet het mengsel in een bakblik bekleed met bakpapier. Bak het brood 80 minuten in de oven en laat afkoelen. 

 

Inspiratie & blog