Italiaanse zomersalade met venkel, appelsien en tonijn

Een recept van Peppe Giacomazza, zoals gezien in Italiaans koken met Rio Mare

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Laat je smaakpupillen de vrije loop tijdens het meerdaagse culinaire foodfestival 'Antwerpen Proeft'

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
500 g jonge aardappelen, geschild
1 blikje tonijn op olie van Rio Mare
0,5 krop ijsbergsla, fijn gesneden
100 g zwarte olijven, zonder pit en doormidden gesneden
1 el kappers
1 rode ui, grof gesnipperd
1 venkel, grof gesneden
1 eetappelsien, in partjes
enkele takjes verse oregano
balsamico - olijfolie
peper - zout

bereiden:

Kook de aardappelen gaar in licht gezouten water.

Meng de salade met een scheut olijfolie en balsamico en strooi er een snuif peper en zout over. Roer de olijven, kappers, ui en venkel eronder. Werk af met de partjes appelsien.

werk af:

Giet de aardappelen af, koel af onder koud stromend water en snijd in plakjes. Verdeel de aardappelschijfjes over de salade en lepel de tonijn erover. Wek af met enkele takjes verse oregano.



Inspiratie & blog