Slaatje met avocadopuree

Een recept van Jan Tournier, zoals gezien in De Dagschotel

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Maak van je paasbrunch een feest met een gigantisch aanbod aan heerlijke recepten!

Ingrediënten

persoon personen Even geduld...
1 avocado
150 gr geitenkaas
4 el geroosterde pijnboompitten
200 gr rucola
20 gr walnoten, fijngehakt
enkele takjes munt, fijngehakt
enkele takjes koriander, fijngehakt
1 el sushiazijn
1 el witte wijnazijn
1 kl suiker
sap van 1 citroen
1 groene appel, in blokjes
1 el honing
0,5 bussel lente-ui, fijngehakt
bieslook, fijngehakt
peper - zout
olijfolie
2 avocado's
1 kl mascarpone
1 el room
sap van 1 citroen
sap van 1/2 limoen
mespuntje cayennepeper
peper - zout
olijfolie

bereiden:

Verwijder de schil en de pitten van de avocado’s.

Doe alle ingrediënten voor de avocadopuree samen in de blender en mix tot een gladde crème.

Neem een grote mengkom en doe hierin alle ingrediënten voor de slamix. Meng alles goed onder mekaar.

serveren:

Neem vier kommen, smeer de zijkanten in met de avocadopuree. Leg de slamix in de kommen, werk af met enkele schijfjes geitenkaas en een paar reepjes avocado. Kruid nogmaals met peper en zout. 

 



Inspiratie & blog