- 2 tl Ras el Hanout
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Marokkaanse kip met couscous op tafel.
- Bestrooi de kip met de ras el hanout mix en wat zout en peper. Bak de kip in een braadpan in de olijfolie mooi bruin en leg de kip vervolgens in de tajine.
- Fruit in dezelfde braadpan de ui en de knoflook tot ze licht beginnen te kleuren. Voeg de tomatenblokjes toe. Voeg het bouillonblokje, de harissa en de abrikozen toe. Giet deze 'saus' over de kip in de tajine.
- Stoof het op een laag vuur in 40 à 45 minuten gaar. Check de tajine elke 10 minuten of er nog genoeg vocht in zit. Voeg indien nodig wat water toe, om aanbranden te voorkomen.
- Maak de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan en strooi ze als laatste over de kip.
- Serveer het gerecht met de couscous. Eet smakelijk!