Portugese koekjestaart -bolo de bolacha

Portugese koekjestaart -bolo de bolacha

Smulweb imageSmulweb

Romig en vol van smaak. Deze heerlijke Portugese koekjestaart, ook wel bolo de bolacha genoemd, is doordrenkt met koffie en heeft lagen van romige crème en biscuitjes doordrenkt met koffie. Bestuif de taart met gemalen amandelen of een mengsel van suiker en kaneel.

25 min bereiden

ontbijt

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 100 ml Koffie

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Portugese koekjestaart -bolo de bolacha op tafel.

  1. Neem een blikje gecondenseerde melk en voeg er een even grote hoeveelheid normale melk aan toe. Voeg er vijf eierdooiers aan toe en mix goed met behulp van een mixer.
  2. Zet het op een zacht vuur en blijf roeren totdat het aan de kook komt.
  3. Haal de biscuitjes door lauwwarme sterke koffie met suiker. Ze moeten worden doordrongen van de koffie, maar niet doorweekt zijn.
  4. Maak een bodem met de koekjes op een schaal of in een taartvorm. Doe daarop een laag van de gemaakte crème.
  5. Herhaal dit tot je een hoge taart hebt en sluit in ieder geval af met een crèmelaag.
  6. Zet de taart minimaal 2 uur in de diepvries en daarna in de koelkast tot het moment waarop je de taart wilt eten.
  7. Bestuif de taart met gemalen amandelen of een mengsel van suiker en kaneel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart