- 100 ml Koffie
Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Portugese koekjestaart -bolo de bolacha op tafel.
- Neem een blikje gecondenseerde melk en voeg er een even grote hoeveelheid normale melk aan toe. Voeg er vijf eierdooiers aan toe en mix goed met behulp van een mixer.
- Zet het op een zacht vuur en blijf roeren totdat het aan de kook komt.
- Haal de biscuitjes door lauwwarme sterke koffie met suiker. Ze moeten worden doordrongen van de koffie, maar niet doorweekt zijn.
- Maak een bodem met de koekjes op een schaal of in een taartvorm. Doe daarop een laag van de gemaakte crème.
- Herhaal dit tot je een hoge taart hebt en sluit in ieder geval af met een crèmelaag.
- Zet de taart minimaal 2 uur in de diepvries en daarna in de koelkast tot het moment waarop je de taart wilt eten.
- Bestuif de taart met gemalen amandelen of een mengsel van suiker en kaneel.