Vis recepten

Zelf Vis gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Vis recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Falafelburger op platbrood van de BBQ

Falafelburger op platbrood van de BBQ

jumbo badge jumbo

Een exotische falafelburger op platbrood van de BBQ met knoflooksaus en een frisse salsa van komkommer en tomaat, rode ui en sla maken dit de ultieme burgerbeleving voor op de lange zomeravonden.

30 min bereiden hoofdgerecht 4 personen

(1)

Ingrediënten

  • 200 g Zelfrijzend bakmeel
  • 150 g Griekse yoghurt 0,1% vet
  • 1 snufje Zout
  • 1 stuk komkommer
  • 300 g Tomaten
  • 4 el Olijfolie
  • 1 el za’atar
  • 1 stuk rode ui
  • 2 tenen knoflook
  • 20 g Bieslook
  • 360 g Falafelburgers
  • 200 g Ijsbergsla

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Falafelburger op platbrood van de BBQ op tafel.

  1. Meng in een kom het zelfrijzend bakmeel met 150 g Griekse yoghurt en een snuf zout tot een deegbal. Kneed tot deze niet meer plakt. Voeg eventueel wat extra bakmeel toe als het deeg blijft plakken. Verdeel het deeg in vier gelijkmatige stukken en rol uit tot langwerpige platbroodjes.
  2. Snijd de komkommer en tomaten in kleine blokjes en roer deze met 1 el olijfolie en de helft van de za’atar door elkaar tot een salsa.
  3. Pel en snijd de rode ui in dunne halve ringen. Pel en snipper de knoflook en hak de bieslook fijn. Meng de knoflook en bieslook met 3 el yoghurt en ½ el olijfolie door elkaar tot een knoflooksaus.
  4. Steek de barbecue aan. Bestrijk de platbroodjes en falafelburgers met de resterende olijfolie. Bak de broodjes 4 min. per kant tot ze goudbruin en krokant zijn. Bak de falafelburgers 8 min. Draai regelmatig.
  5. Smeer op elk platbrood een lepel knoflooksaus en verdeel hier de sla over, samen met de komkommersalsa, rode ui en de falafelburgers. Verdeel de overgebleven za’atar over de burgers en eventueel nog een beetje knoflooksaus naar smaak.