- 1 Gele paprika
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Heerlijke zomerse groentenquiche op tafel.
- Verwarm de oven voor op 180 graden en laat het bladerdeeg ontdooien.
- Vet de ovenschaal in en strooi een beetje paneermeel op de bodem.
- Bedek de bodem van de ovenschaal met het bladerdeeg en prik er een paar gaatjes in.
- Snij de paprika in reepjes, courgette in plakjes, tomaat in dunne plakjes en het hart uit de witlof in dunne reepjes.
- Leg de plakjes tomaat als eerste op de bodem en strooi hier een beetje Italiaanse kruiden over.
- Leg hierna de courgette op de tomaat en bestrooi ook met een beetje Italiaanse kruiden.
- Doe de spekreepjes en de paprika in een droge koekenpan en bak dit al omscheppend even een klein beetje. Voeg na 4 min de witlof toe en schep dit even door. Haal na 3 min de koekenpan van het vuur en giet er zoveel mogelijk vocht af.
- Roer de 3 eieren en de slagroom door elkaar en voeg een beetje zout, cayennepeper (mespuntje), oregano en nog een beetje Italiaanse kruiden toe.
- Leg bovenop de courgette de uitgelekte witlof, paprika en spekjes. Giet daarna de slagroom erover.
- Zet de ovenschotel 50 min in het midden van de oven op 180 graden.
- Haal de schotel uit de oven en serveer. Optionally: je kan hem ook vegetarisch maken dus zonder spekjes.