Klassieke thaise geroerbakte kip met basilicum

Klassieke thaise geroerbakte kip met basilicum

Smulweb imageSmulweb

Een klassieke Thaise geroerbakte kip met basilicum gerecht met een heerlijke smaak van knoflook, chilipeper, vissaus en sojasaus, geserveerd met rijst. Een perfect gerecht voor een pikante en kruidige smaak.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 15 g Basilicum

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Klassieke thaise geroerbakte kip met basilicum op tafel.

  1. Stamp de knoflook, 1 chilipeper en het zout in de vijzel tot een pasta. Snijd de overgebleven chilipeper in dunne ringetjes.
  2. Verhit een wok op halfhoog vuur. Doe de olie erin en fruit de knoflookpasta en de ringetjes chilipeper 30 seconden tot de knoflook begint te kleuren.
  3. Voeg het gehakt toe en roerbak tot het gaat kleuren. Doe de bonen erbij en roerbak nog een minuut.
  4. Voeg de vissaus, sojasaus en suiker toe en roerbak nog 30 seconden.
  5. Neem de pan van het vuur, roer het basilicum en de witte peper door het gerecht.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Kruiden