Amandel boter koek

Amandel boter koek

Smulweb imageSmulweb

Een amandel boter koek om heerlijk van te smullen. Het knapperige amandelschaafsel is een perfecte match voor de zachte amandelspijs en het boterdeeg. Bak deze heerlijke koek voor bij de koffie of thee!

60 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 5 stappen deze heerlijke Amandel boter koek op tafel.

  1. Kneed boter, suiker en zout samen. Zeef de bloem erboven en kneed alles goed door tot er een mooie bal ontstaat. Verpak de bal in keukenfolie en zet het 1 uur weg in de koelkast.
  2. Haal het deeg uit de koelkast en snijd de bal doormidden zodat je 2 gelijke delen deeg hebt. Druk het eerste deel deeg uit in de vorm.
  3. Kneed de amandelspijs even door en maak een lap ter grootte van de springvorm. Leg de lap amandelspijs bovenop de eerste laag boterdeeg. Rol van de andere helft deeg een lap die erbovenop past en bedek hiermee de amandelspijs.
  4. Bestrijk de bovenkant met ei en maak met een vork een ruitpatroon over de koek. Verdeel de amandelschaafsel erover.
  5. Bak de koek op 200 graden Celsius in ongeveer 20 minuten.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel