- 210 g Rode peper
- 100 ml Water
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Chili jam pittige jam bij vlees barbecue en nog veel meer op tafel.
- Steriliseer de potjes die je wilt gebruiken (in de vaatwasser of in de oven).
- Verwijder de schil van de knoflooktenen, schil de gember en snijd in stukken, snijdt het uiteinde van de pepers af en snijd in stukken (laat de zaadjes erin zitten), en rasp de limoenen op een fijne rasp.
- Doe alles in de blender, keukenmachine (of gebruik je staafmixer) tot het een ruwe pasta is. Schraap alles uit de blender en giet het in een steelpan.
- Voeg suiker, water, limoenrasp, rijstazijn, vissaus, sojasaus en limoensap toe.
- Roer op middelmatig vuur tot de suiker is opgelost. Verhoog het vuur na het oplossen van de suiker gedurende ± 10 minuten totdat het is gereduceerd tot 1/3 (de vloeistof moet dus blijven borrelen).
- Gebruik de staafmixer indien nodig om de jam fijner te maken in de pan.
- Giet de jam in de potjes tot ongeveer 3 mm van de rand en draai de deksels erop.
- Zet de potjes op hun kop en bewaar ze in de koelkast. Deze Chilli jam kan maanden worden bewaard.
- Gebruik minder suiker voor een pittigere smaak, bijvoorbeeld 400 gram in plaats van 550 gram.