Rundvlees recepten

Zelf Rundvlees gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Rundvlees recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Japanse rijstbowl met rundsvlees

Japanse rijstbowl met rundsvlees

smulweb badge smulweb

Deze Japanse rijstkom met rundsvlees, eitje en lente-ui brengt je zo naar Japan. Zacht rundsvlees in een heerlijke bouillon van rijstazijn, sojasaus en bouillon afgemaakt met een spiegelei. De perfecte maaltijd in 1 kom.

25 min bereiden hoofdgerecht 1 personen

(0)

Ingrediënten

  • 400 g Sushirijst
  • 2 Uien
  • 500 g Rundvlees
  • 2 el suiker
  • 2 el Rijstazijn
  • 2 el Sojasaus
  • 250 ml Water
  • 4 Scharreleieren M
  • 2 Bosui
  • 1 el Wokolie
  • 1 tl Chilivlokken
  • 1 el Sesamzaad
  • 0.5 Runderbouillon blokje

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Japanse rijstbowl met rundsvlees op tafel.

  1. Kook de rijst gaar. Snijd het rundsvlees in hele dunne reepjes.
  2. Verhit een scheutje wokolie in een wokpan op het vuur. Fruit de uien gedurende 10 minuten, tot ze mooi goudbruin zijn. Voeg vervolgens de rundsreepjes, de suiker, de rijstazijn, de sojasaus en de rundsbouillon toe. Laat een kwartiertje sudderen op een zacht vuurtje zodat het vocht lichtjes kan inkoken.
  3. Bak de spiegeleitjes in een pan op het vuur. Hak de lente-ui fijn.
  4. SERVEREN: Verdeel de rijst over verschillende kommetjes. Schep er telkens een flinke lepel van het rundsvlees, enkele lepels van de bouillon en een eitje bovenop. Werk af met de lente-ui, chiliflakes en sesamzaadjes.