Thais recepten

Zelf Thais gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Thais recepten van Jumbo.


Uitgelicht recept

Tip van Jumbo Kabeljauwcurry met noedels op zijn thais

Kabeljauwcurry met noedels op zijn thais

smulweb badge smulweb

Deze heerlijke Kabeljauwcurry met noedels op zijn Thais is gevuld met smaak. De combinatie van de groene currypasta, verse groenten en kokosmelk zorgt voor de perfecte balans tussen pittig en zoet. Zet dit gerecht binnen een mum van tijd op tafel.

25 min bereiden hoofdgerecht 2 personen

(0)

Ingrediënten

  • 2 Bosui
  • 20 g Gemberwortel
  • 1 Teen Jumbo Knoflook
  • 200 g Sperziebonen
  • 1 Visbouillon blokje
  • 0.5 el Groene Curry Pasta
  • 200 ml Kokosmelk
  • 0.5 Jumbo Limoenen
  • 150 g Eiernoedels
  • 300 g Kabeljauwfilet
  • 10 g Koriander vers
  • 1 el Arachide olie
  • 0.5 el suiker

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kabeljauwcurry met noedels op zijn thais op tafel.

  1. Snijd de lente-ui in ringetjes en houd het witte deel gescheiden van het groene deel. Schil de gember en rasp het fijn. Pers de knoflook. Snijd de uiteinden van de sperzieboontjes en snijd ze nogmaals doormidden.
  2. Breng 300 milliliter water per persoon aan de kook. Voeg de visbouillon toe en los het op.
  3. Verwarm de arachideolie in een grote pan of wok. Stoof het wit van de lente-uitjes aan, samen met de gember en knoflook. Voeg na 1 minuut de aangegeven hoeveelheid groene currypasta toe en meng goed. Voeg na nog 1 minuut de kokosmelk toe en meng goed.
  4. Voeg de bouillon toe. Breng aan de kook en laat zachtjes sudderen. Voeg de suiker toe en pers de limoen uit. Voeg de helft van het sap toe.
  5. Voeg na 5 minuten de noedels, vismengeling en sperzieboontjes toe. Schep voorzichtig om en laat nog 4 minuten verder garen.
  6. Proef of de smaken in balans zijn en voeg eventueel nog wat limoensap of suiker toe.
  7. Schep de curry in kommetjes en overstrooi met blaadjes koriander en het groene deel van de lente-ui.