Tiropites

Tiropites

Smulweb imageSmulweb

Rijkgevulde crispy tiropites van feta, hüttenkäse, peterselie en ei in filodeeg. Serveer bij de borrel als hapje of als onderdeel van een mezzes-tafel. Ongeduldige gasten kunnen een hapje wagen voordat ze aan tafel gaan: een heerlijk begin van een sfeervolle avond.

25 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 110 g Hüttenkäse

Bereidingswijze

Zet in 3 stappen deze heerlijke Tiropites op tafel.

  1. Verkruimel de feta in een kom. Voeg de hüttenkäse, peterselie en eieren toe. Werk alles goed door elkaar met een vork en voeg wat peper toe.
  2. Snijd de vellen filodeeg in repen van 7 cm breed. Leg ze onder een vochtige theedoek. Bestrijk een reep deeg met olijfolie en schep een theelepel van het kaasmengsel linksonder op de hoek van de deegreep. Vouw dit deel diagonaal dubbel, zodat de randen samenkomen en er een driehoek ontstaat. Vouw de deegreep meerdere keren diagonaal omhoog zodat er uiteindelijk een driehoekig pasteitje ontstaat. Leg dit op een ingevette bakplaat en bestrijk met olie. Herhaal dit proces tot alle deegrepen en de kaasvulling op zijn.
  3. Bak de pasteitjes in een voorverwarmde oven van 190 °C gedurende circa 15 minuten tot ze goudbruin en knapperig zijn.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas Kruiden Ei Bakken Sauzen Filodeeg Pasteitjes