- 453 g Lamsfilet
Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Ierse lamb stew op tafel.
- Verhit de olie in een grote pot.
- Voeg het lamsvlees toe en bak aan elke kant bruin.
- Voeg de uien toe en bak tot ze zacht zijn, ongeveer 5-7 minuten.
- Voeg de knoflook toe en bak tot het gaat geuren, ongeveer 1 minuut.
- Strooi de bloem eroverheen en roer door.
- Voeg de Guinness en genoeg bouillon toe om het lamsvlees te bedekken.
- Voeg de rozemarijn, tijm, laurier, zout en peper toe.
- Breng aan de kook, temper het vuur en laat het geheel sudderen tot het vlees zacht en mals is, ongeveer 1-2 uur.
- Voeg de aardappelen en wortelen toe met wat extra bouillon om alles te bedekken.
- Breng alles aan de kook, temper het vuur en laat sudderen tot de aardappelen en wortelen zacht zijn, ongeveer 20 minuten afhankelijk van grootte en snit.
- Bord op en garneer met peterselie.