Hartige taart met broccoli en ham

Hartige taart met broccoli en ham

Smulweb imageSmulweb

Een hartige taart met broccoli en ham is zo’n gerecht wat bij iedereen in de smaak valt. Met grof gesneden ui en blokjes broccoli die zijn voorgekookt, waarna ze samen met ham heerlijk op smaak gebracht worden met zout, peper en nootmuskaat.

45 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Hartige taart met broccoli en ham op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de ui grof en snijd de ham in reepjes.
  2. Snijd de roosjes van de broccoli en schil de stronk en snijd deze in blokjes.
  3. Kook de broccoliroosjes en –blokjes in ruim water tot ze beetgaar zijn.
  4. Spoel ze af onder koud water en laat ze goed uitlekken.
  5. Fruit de ui gaar in hete olie.
  6. Bekleed een ingevette lage taartvorm van 26-28 cm met de plakjes deeg en druk de naden goed dicht.
  7. Klop de eieren los met de melk en voeg weinig zout en peper en nootmuskaat naar smaak toe.
  8. Verdeel de ui, broccoli en ham over de taartvorm en schenk het eimengsel erover.
  9. Bak de taart in de oven in 30 minuten gaar en goudbruin.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken