Vegetarische pittige tomatensoep

Vegetarische pittige tomatensoep

Smulweb imageSmulweb

Deze vegetarische pittige tomatensoep met cayennepeper, Italiaanse kruiden en paprikapoeder is de ultieme herfstsoep. Met de toevoeging van vermicelli en slagroom heeft de soep een goede structuur. Lekker om te serveren met stokbrood en kruidenboter.

25 min bereiden

soep

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 2000 ml Water

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Vegetarische pittige tomatensoep op tafel.

  1. Zet het water op het vuur.
  2. Snij de tomaten door de helft en doe deze met de bouillonblokjes in het water.
  3. Als het water kookt, laat de tomaten 10 minuten doorkoken. Voeg nu de cayennepeper, Italiaanse kruiden, paprikapoeder en tomatenpuree toe en roer dit door.
  4. Na nog 5 minuten koken de tomaten fijnmaken met de staafmixer. Voeg vervolgens de fijngemaakte vermicelli toe en proef de soep. Voeg eventueel zout naar smaak toe.
  5. Laat de soep nog 5 minuten doorkoken. Haal de pan van het vuur en roer de slagroom erdoorheen.
  6. Serveer de soep direct.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Soep Tomatensoep