Linguine al limone

Linguine al limone

Smulweb imageSmulweb

Een snelle en makkelijke pasta Linguine al limone. De lichte romige saus met frisse citroen en kruiden combineert uitstekend met goede oude Parmezaanse kaas en de pijnboompitten.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Linguine al limone op tafel.

  1. Breng een grote pan water met zout aan de kook en voeg de pasta toe.
  2. Kook de pasta 'al dente' volgens de instructies op de verpakking.
  3. Smelt de boter in een bakpan en laat het even afkoelen. Voeg de citroenschil, kruiden, room, zout en peper toe aan de gesmolten boter en roer alles goed door.
  4. Zet de pan terug op het vuur en laat de saus enigszins inkoken. Haal de pan van het vuur en voeg al roerend langzaam het citroensap toe.
  5. Roer de saus voorzichtig door de pasta en strooi tenslotte wat kaas, versgemalen peper, een restje achtergehouden verse kruiden en de pijnboompitten over de pasta als garnering.
  6. Zet het restant van de kaas apart op tafel.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pasta Kruiden