- 30 g Walnoten gepeld, ongezouten
- 2 el Basilicum vers
Bereidingswijze
Zet in 10 stappen deze heerlijke Gelders gehaktbrood (maar eerder mediterraans) op tafel.
- Week het brood in de melk.
- Meng het gehakt, de pesto, het ei, peper en zout naar smaak, citroensap, de walnoten, rozemarijn en het uitgeknepen en intussen geweekte brood goed door elkaar.
- Verdeel het gehakt in 2 gelijke delen. Maak van het ene deel een platte ronde schijf van ca. 1 cm dik en een doorsnede van ca. 18 cm in een platte ovenschaal.
- Meng in een kommetje de geraspte kaas, kappertjes en basilicum en druk het mengsel aan. Keer het kommetje in één keer om bovenop de gehaktschijf, zodat in het midden een hoopje ontstaat.
- Maak van het andere deel van het gehakt eenzelfde schijf en leg deze in één keer over het hoopje kaasmengsel heen. Druk de twee randen van het hakt weer op elkaar zodat een soort bol ontstaat waarin het kaasmengsel in het midden opgesloten zit.
- Verdeel de rauwe ham gelijkmatig over de gehaktbol.
- Snijd de plakken kaas in repen van ca. 2 cm breed.
- Bak het gehaktbrood in de ovenschaal een klein uur op 190 graden in het midden van de oven.
- Voer de laatste tien minuten het overtollige vocht af en verdeel de repen kaas gelijkmatig over de bol.
- Gratineer het geheel nog even kort en serveer.