Chocolade-kersentaart

Chocolade-kersentaart

Smulweb imageSmulweb

Maak deze heerlijke chocolade-kersentaart een dag van tevoren zodat de smaken er mooi in kunnen trekken. Drie lagen luchtige chocoladecake met slagroom, kersen en mascarponecrème. Afgewerkt met kersen en vlokken.

60 min bereiden

dessert

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 16 stappen deze heerlijke Chocolade-kersentaart op tafel.

  1. Bak 1 dag van tevoren de biscuitcake:
  2. Zet een bak heet water klaar.
  3. Doe de eieren en suiker in een kom en mix deze, terwijl je de kom in de bak heet water houdt, 10 minuten op de hoogste stand.
  4. Doe, als het geheel luchtig is, de cacao erbij en mix het kort door elkaar.
  5. Zeef de maizena, meel en zout over het mengsel en spatel het er voorzichtig doorheen (niet met de mixer, dan verdwijnt er teveel lucht uit het mengsel).
  6. Doe het beslag in de met bakpapier beklede springvorm. Zet de oven op 140 graden (hetelucht) en laat de temperatuur in het eerste kwartier geleidelijk oplopen naar 180 graden. Laat de cake dan nog 15 min in de oven op 180 graden staan, zodat de totale baktijd 30 min is.
  7. Maak voor de onderste laag chocolademousse: klop 120 ml slagroom stijf met een eetlepel suiker. Smelt 100 g chocolade, en roer die door de stijfgeklopte slagroom. Laat het koud worden in de koelkast.
  8. Snijd de gisteren gemaakte cake in de breedte 2x door, zodat je 3 grote ronde plakken cake krijgt.
  9. Smelt de andere 50 g chocolade, en smeer of druppel die over de onderste plak cake. Verdeel daarna de chocolademousse erover.
  10. Leg de volgende plak cake erop en verdeel daar kersenvlaaivulling over.
  11. Leg de bovenkant op de taart.
  12. Mix poedersuiker naar smaak door de mascarpone en smeer de hele taart hiermee af.
  13. Plak vlokken tegen de zijkanten en strooi wat cacaopoeder over de bovenkant.
  14. Klop de resterende slagroom stijf met suiker en spuit toefjes slagroom op de taart.
  15. Zet als laatste de kersen op de toefjes.
  16. Eet smakelijk!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Taart