Pizza prosciutto

Pizza prosciutto

Smulweb imageSmulweb

Zelf pizza prosciutto maken? Het deeg maak je in 10 minuten. Geen stress, want het deeg moet minstens 1 uur rijzen. Het afbakken van de pizza duurt maar 12 tot 15 minuten op 250°C. Gegarandeerd genieten met vrienden of familie!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 800 g Pizzadeeg
  • 250 ml Water
  • 1 ml Tomatensap

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pizza prosciutto op tafel.

  1. Giet het lauwwarme water in een brede bak of schaal en voeg de gist en suiker toe. Roer goed door, tot de gist egaal verdeeld is. Laat vervolgens een kwartier staan, tot het gistproces op gang is gekomen. Zorg ervoor dat het water rond de 35 graden is.
  2. Bestuif het werkblad met wat bloem en maak hierop een bergje van de bloem, of gebruik een grote, brede kom. Meng het zout, eventueel de oregano en de bloem en giet hier het gistmengsel en de olijfolie over, eventueel in fasen. Kneed het deeg ongeveer 10 minuten om lange ketens te vormen. Het deeg zal geleidelijk minder plakkerig worden en soepeler worden.
  3. Doe de deegbal in een met olijfolie ingevette bak, dek deze af met een vochtige theedoek en zet deze op een warme plek weg, bijvoorbeeld naast de oven of de verwarming, om 1 tot 2 uur te rijzen.
  4. Kneed het deeg nog een keer goed door en verdeel het in porties per pizza. Rol elke portie uit tot een pizza.
  5. Maak de randen iets dikker, zodat de saus er niet afloopt en bedek de pizza met de gewenste topping. Zorg voor een gelijkmatige verdeling.
  6. Zet de pizza op een ingevette bakplaat of ingevet bakpapier in het midden van de oven en bak 15 minuten bij een voorverwarmde oven op 250°C of 12 minuten bij 270°C. Controleer of de oven op de juiste temperatuur is en pas de baktijd aan indien de oven heter kan. Raadpleeg het volledige recept voor meer informatie en tips.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Pizza Pizza prosciutto