ik doe het toch deze monchou taart is tegrave

ik doe het toch deze monchou taart is tegrave

Smulweb imageSmulweb

Een zoete liefde. Met deze MonChou taart, met een heerlijke bodem van Bastognekoeken, klop je iedereen het hoofd op hol. Zeg nou zelf, wie kan deze zoete verleiding nou weerstaan?

25 min bereiden

dessert

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke ik doe het toch deze monchou taart is tegrave op tafel.

  1. Haal de MonChou-pakjes op tijd uit de koelkast zodat ze op kamertemperatuur kunnen komen.
  2. Bedek de bodem van de springvorm met bakpapier en klem de rand hieromheen.
  3. Verkruimel de Bastognekoeken tot kleine kruimels (niet tot gruis!). Doe dit gemakkelijk door de koeken in een diepvrieszak te doen en hierover met een deegroller te rollen.
  4. Laat de boter in een pannetje smelten. Haal het pannetje van het vuur als de boter gesmolten is en roer de koekkruimels erdoorheen.
  5. Verdeel de koekkruimels over de bodem van de springvorm en druk alles goed aan met de bolle kant van een lepel. Zorg dat de bodem overal van gelijke dikte is. Zet de springvorm in de koelkast zodat de bodem hard kan worden.
  6. Prak de MonChou samen met de suiker en voeg de melk toe om het geheel wat minder massief te maken.
  7. Klop de slagroom met het zakje Klopfix en schep het MonChou-mengsel er voorzichtig doorheen. Probeer het mengsel zo luchtig mogelijk te houden (scheppen, niet roeren).
  8. Verdeel het mengsel over de koeklaag in de springvorm en zet de springvorm 30 minuten in de koelkast om wat op te stijven.
  9. Verdeel de kersenvlaaivulling over de laag MonChou en druk de kersen voorzichtig een beetje in het mengsel om zo een mooie gelei laag over de kersen te krijgen.
  10. Laat de taart een paar uur opstijven in de koelkast en smullen maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Kaas Bakken Taart