beenham met ananas en rozemarijnsaus

beenham met ananas en rozemarijnsaus

Smulweb imageSmulweb

Beenham met ananas en rozemarijnsaus is altijd een goed idee. Lange tijd in de oven laat alle smaken goed intrekken waardoor de ham mals en sappig is. Door de combinatie van de ham met de ananas en rozemarijnsaus creëer je een uitstekende smaakbeleving. Serveer met krieltjes en broccoli.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke beenham met ananas en rozemarijnsaus op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 160°C. Verwijder de verpakking van de beenham.
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de beenham rondom aan.
  3. Leg de ham in een braadslede, dek deze af met aluminiumfolie en zet het vlees 35 minuten in het midden van de oven.
  4. Roer de rozemarijn, de wijn en de kookroom door het bakvet, laat dit tot sausdikte inkoken en voeg peper en zout naar smaak toe.
  5. Prik de ananasplakken aan het einde van de oventijd op de beenham. Giet er een beetje saus over en presenteer de rest erbij en garneer eventueel met verse bosbessen.
  6. Snijd de ham aan tafel in plakken. Serveer met krieltjes en broccoli.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees Fruit Ananas