Jumbo’s Big Mac alternatief

Jumbo’s Big Mac alternatief

Smulweb imageSmulweb

De beroemde Big Mac, eenvoudig thuis te maken. Sappige hamburgers, zijdezachte gesmolten cheddar, krokante sla, knapperige augurken en uitjes en natuurlijk de kenmerkende Big Mac saus op een heerlijk sesambroodje. Bekijk het recept.

15 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(14)

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Jumbo’s Big Mac alternatief op tafel.

  1. Snipper een halve ui en hak 3 augurken zo fijn mogelijk. Meng vervolgens 2 eetlepels mayonaise met een halve eetlepel ketchup, 1 theelepel mosterd en 1 eetlepel piccalilly. Voeg de gesnipperde ui en augurk toe en breng op smaak met een snufje zout en 1,5 theelepel suiker. Doe er ook een paar druppels azijn bij en meng goed. Voeg eventueel nog wat suiker en piccalilly toe of wat meer zout en/of azijn. Bewaar de saus in de koelkast.
  2. Snijd de hamburgerbroodjes doormidden. Snijd de sla in reepjes en snipper ook de rest van de ui. Snijd een paar plakjes van de augurk.
  3. Vorm 8 burgers van het rundergehakt en bak de hamburgers gaar in voldoende olie op hoog vuur (hooguit 3 minuten per kant). Bestrooi ze met een beetje zout en peper en haal ze uit de pan. Grill de broodjes aan één kant zodat één kant knapperig is en de andere kant zacht blijft.
  4. Smeer een dun laagje saus op het onderste broodje en schep hier wat gesnipperde ui en sla reepjes op. Leg er dan een plakje cheddar en een hamburger op. Vervolg met het middelste broodje en voeg opnieuw een dun laagje saus, ui, sla reepjes en nog een hamburger toe. Leg hier slot nog 2-3 plakjes augurk op en dek af met het bovenste broodje. Klaar is je Big Mac!

Tip! Liever een McPlant? Probeer dit dan eens met vegetarische hamburgers.

eet smakelijk