Ovenschotel met lamsvlees en griekse salade

Ovenschotel met lamsvlees en griekse salade

Smulweb imageSmulweb

Broodnodig gerecht: heerlijke ovenschotel met sappig lamsvlees, smaakvolle aardappelen en uien in olijfolie en kruiden. Geserveerd met een frisse Griekse salade met dressing en verkruimelde feta.

45 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1000 g Lamsfilet
  • 1 el Koriander

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Ovenschotel met lamsvlees en griekse salade op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg het vlees, de aardappelen en stukken ui in een braadslee, grote braadpan of grote ovenschaal. Strooi er zout en peper bij. Voeg peterselie, komijnzaadjes en olijfolie toe en hussel goed door elkaar. Leg er dan de plakken tomaat op en verdeel er stukjes boter overheen. Schenk dan nog ongeveer 125 ml water langs de rand.
  2. Dek de schotel af met folie en zet 2 uur in de oven. Bedruip het vlees af en toe met het braadvocht. Het lamsvlees moet mals zijn en de aardappelen gaar.
  3. Zet de oven dan op 200 graden en laat nog zo'n drie kwartier onafgedekt staan tot de aardappelen bruin worden en het vocht is ingekookt. Keer het vlees halverwege een keer om.
  4. Meng alle groenten door elkaar in een grote saladekom. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Maak in de keukenmachine een gladde dressing van knoflook, azijn en een snufje zout. Roer de olijfolie erdoor. Schenk de dressing over de salade en schep door.
  6. Verkruimel de feta en oregano voor het serveren over de salade.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Griekse salade