Sinaasappel cake

Sinaasappel cake

Smulweb imageSmulweb

Met deze sinaasappelcake waant u zich in Spanje. De likeur en geraspte sinaasappelschil geven de cake een intense smaak. Eet de cake als dessert met een bolletje vanille ijs of lekker bij de koffie.

45 min bereiden

tussendoortje

8 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Grand marnier
  • 60 g Sinaasappelsap

Bereidingswijze

Zet in 4 stappen deze heerlijke Sinaasappel cake op tafel.

  1. Roer de boter met de suiker en de geraspte sinaasappelschil. Voeg al roerend de eieren en de likeur toe.
  2. Vermeng de bloem met de maizena en de bakpoeder. Voeg dit toe aan de botermassa en klop dit tot een luchtig beslag.
  3. Vet de cakevorm in en bestrooi het met wat bloem. Giet het beslag erin en bak de cake in ongeveer 45 a 60 minuten goudbruin.
  4. Laat de cake ongeveer 10 minuten afkoelen voordat u hem uit de vorm verwijdert.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Fruit Bakken Sinaasappel Cake