- 0.5 Rode peper
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke arroz con pollo op tafel.
- Snijd de kippenpoten doormidden. Bestrooi het vlees met zout en peper. Verwarm olijfolie in een pan en braad de kip en sausijzen aan tot ze mooi bruin zijn, maar nog niet gaar. Haal het vlees uit de pan en snijd de sausijzen in dunne plakjes. Bewaar het braadvet.
- Snipper de ui, snijd paprika's in stukjes en snijd knoflook in zeer fijne plakjes. Bak de groente en kruiden in het braadvet op laag vuur tot de ui glazig is. Verhoog het vuur en blus de groente af met wijn of bier. Laat even koken.
- Voeg rijst, tomatenblokjes en het vlees toe. Vul het blikje van de tomatenblokjes met water en giet dit in de pan. Voeg zout en peper toe en bedek de pan met een deksel. Laat alles 20 minuten op laag vuur koken.
- Voeg extra water toe als de rijst nog niet gaar is, maar het vocht al is verdampt. Roer voorzichtig en kook nog even door. Laat het gerecht 5 minuten rusten. Zorg dat het gerecht niet droog is, maar ook niet te vochtig. Het lijkt meer op paella dan op gebakken rijst.