- 20 ml Pernod
Bereidingswijze
Zet in 4 stappen deze heerlijke In boter gebakken garnalen met tomaten olijven en arak op tafel.
- Kerf de tomaten aan de bolle kant kruisvormig in en dompel ze 30 seconden in kokend water. Leg ze daarna direct in ijskoud water en laat ze uitlekken. Pel de tomaten en snijd ze in 4 tot 6 parten en zet ze apart.
- Pel de garnalen op de staartjes na. Kerf ze op de rugkant iets in en verwijder met de punt van een aardappelmesje de donkere darmdraad. Je kunt de garnalen ook verder opensnijden (wel aan het staartje vast laten zitten) zodat je een vlindervorm krijgt.
- Zet een koekenpan op hoog vuur en voeg als de pan goed heet is 20 gram boter toe. Bak de garnalen 2 minuten en schud de pan regelmatig. Voeg vervolgens de tomaten, chilivlokken en olijven toe en bak alles 2-3 minuten tot de garnalen bijna gaar zijn.
- Voeg voorzichtig de Arak toe en laat de alcohol 1 minuut verdampen. Voeg dan snel de achtergehouden boter, knoflook en peterselie toe en strooi er wat grof zeezout over. Roer alles goed door elkaar zodat er een dunne saus ontstaat.