Cupcake zomerijsje

Cupcake zomerijsje

Smulweb imageSmulweb

Heerlijk en verfrissend cupcake zomerijs. De ijsbekers zijn traditionele cupcakes gevuld met aardbeien-roomkaascrème, wat zorgt voor een heerlijke smaakexplosie.

25 min bereiden

ontbijt

18 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 18 ijswafel (die hebben jullie wel op de website, maar kan deze niet vinden)
  • 18 parapluutjes (voor versiering)

Bereidingswijze

Zet in 11 stappen deze heerlijke Cupcake zomerijsje op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Zeef de bloem met bakpoeder boven een kom.
  3. Meng met een garde de suiker en het zout erdoor.
  4. Mix in een andere kom het ei met de melk, de olie en de vanille.
  5. Voeg beide mengsels bij elkaar en mix ze op lage stand tot een glad beslag.
  6. Mix het beslag vervolgens 10 seconden op de hoogste stand.
  7. Zet de ijsbekers op een bakplaat en vul ze voor driekwart met het beslag.
  8. Bak de cupcake-ijsjes in de oven in ongeveer 25 minuten gaar.
  9. Voor de aardbeien-roomkaascreme topping: doe de zachte boter met de poedersuiker in de kom van een keukenmachine. Klop de boter met bischophaak of mixer luchtig. Dat duurt minstens 10 minuten.
  10. Roer de roomkaas glad met een spatel en voeg dit bij de botercreme.
  11. Voeg als laatste de aardbeienjam toe en klop deze er kort door voor een gemarmerd effect.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Cupcakes