Feestelijke thaise kip uit de oven

Feestelijke thaise kip uit de oven

Smulweb imageSmulweb

Feestelijke Thaise kip uit de oven met vulling van citroengras en een kruidenmarinade van knoflook, koriander, lichte sojasaus, oestersaus, suiker, gemalen zeezout en olie. Lekker in combinatie met voorgekookte knoflookkrieltjes en een frisse salade.

45 min bereiden

5 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Feestelijke thaise kip uit de oven op tafel.

  1. Pel en pers de knoflook. Was de koriander en snijd het fijn, inclusief de stengels.
  2. Meng de knoflook, koriander en peper en stamp het fijn in een vijzel, keukenmachine of staafmixer.
  3. Breng het kruidenmengsel op smaak met lichte sojasaus, oestersaus, suiker, gemalen zeezout en olie. Zet de marinade opzij.
  4. Was de kip en prik er met een vork gaatjes in. Maak 5 stengels citroengras schoon en stop ze als vulling in de kip. Bestrijk de kip met de marinade en laat een half uur intrekken. Verwarm de oven voor op 200°C.
  5. Maak 5 stengels citroengras schoon, trek ze uit elkaar en verdeel ze over de bodem van de braadslee. Leg de kip erop en bak voor 1 uur in de oven.
  6. Voeg eventueel 20 minuten voor het einde van de baktijd voorgekookte knoflookkrieltjes toe.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte