Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Feestelijke thaise kip uit de oven op tafel.
- Pel en pers de knoflook. Was de koriander en snijd het fijn, inclusief de stengels.
- Meng de knoflook, koriander en peper en stamp het fijn in een vijzel, keukenmachine of staafmixer.
- Breng het kruidenmengsel op smaak met lichte sojasaus, oestersaus, suiker, gemalen zeezout en olie. Zet de marinade opzij.
- Was de kip en prik er met een vork gaatjes in. Maak 5 stengels citroengras schoon en stop ze als vulling in de kip. Bestrijk de kip met de marinade en laat een half uur intrekken. Verwarm de oven voor op 200°C.
- Maak 5 stengels citroengras schoon, trek ze uit elkaar en verdeel ze over de bodem van de braadslee. Leg de kip erop en bak voor 1 uur in de oven.
- Voeg eventueel 20 minuten voor het einde van de baktijd voorgekookte knoflookkrieltjes toe.