Peperoni ripieni alla siciliana

Peperoni ripieni alla siciliana

Smulweb imageSmulweb

Paprika's gevuld met een heerlijk mengsel van kappertjes, olijven, peterselie, basilicum, ansjovis en knoflook. En als laatste een schepje broodkruim en kaas. Laat de paprika's garen in de oven op 180°C gedurende 25 minuten en serveer ze warm of koud.

25 min bereiden

bijgerecht

1 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 1 el Basilicum vers

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Peperoni ripieni alla siciliana op tafel.

  1. Snijd de paprika's overdwars doormidden en verwijder de zaadjes en witte delen.
  2. Spoel de kappertjes af onder stromend water om het zout te verwijderen.
  3. Mix het brood tot broodkruim en rooster het met een scheutje olijfolie in een pan tot het mooi bruin ziet.
  4. Hak de kappertjes, olijven, peterselie, basilicum, ansjovis en knoflook in stukjes.
  5. Ontvel de tomaat en verwijder de pitjes. Hak de tomaat in blokjes.
  6. Meng het broodkruim met de kappertjes, kaas, olijven, peterselie, basilicum, ansjovis, knoflook en tomaat. Giet er een scheut olijfolie bij en breng op smaak met peper. Meng alles goed tot een stevig vulsel.
  7. Leg de stukken paprika op een bakplaat en schep er de vulling in. Druppel er nog wat olijfolie over.
  8. Laat garen in een voorverwarmde oven op 180°C gedurende 25 minuten. Plaats er de eerste 15 minuten een stuk aluminiumfolie over zodat de vulling niet verbrandt.
  9. Dien warm of koud op. Geniet ervan!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Sauzen Kruiden