Rigatoni recepten
Zelf Rigatoni gerechten maken! Ontdek de lekkere en makkelijke Rigatoni recepten van Jumbo.
Uitgelicht recept
Ingrediënten
- 200 g verse geitenkaas 48+
- 1 ui
- 3 tenen knoflook
- 6 takjes verse salie
- 300 g volkoren rigatoni
- 2 el olijfolie
- 800 g pompoenblokjes (diepvries)
- 80 g mix van pitten (1 zakje)
- 2 el honing
- 1 tl chilivlokken
- 1 staafmixer
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Romige pompoenpasta met geitenkaas en krokante pitten op tafel.
- Verkruimel de geitenkaas. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Pluk de blaadjes van de takjes salie.
- Kook de volkoren rigatoni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak 5 min. Voeg de pompoenblokjes toe en schep 10 min. om tot de pompoen zacht is.
- Verhit een kleine koekenpan op middelhoog vuur zonder olijfolie of boter. Bak de mix van pitten 5 min., of tot de pompoenpitten beginnen te poffen. Roer de honing en chilivlokken door de warme pitten en zet apart.
- Pureer de pompoen met een staafmixer tot een gladde saus. Roer de pompoensaus door de rigatoni.
- Verdeel de rigatoni over de borden. Verdeel er de geitenkaas en het pittenmengsel over en garneer met de salieblaadjes.