Kip met garam masala (kerrie)

Kip met garam masala (kerrie)

Smulweb imageSmulweb

Deze kip met garam masala (kerrie) is gevuld met smaak en kruiden. Met een marinade van olie en kruiden, en een roomsausje met garam masala om alles samen te binden, is dit gerecht perfect om je te verwarmen op een koude avond.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 28.6 g Peper roomsaus
  • 300 g Basmati Rijst Langkorrelig

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Kip met garam masala (kerrie) op tafel.

  1. Kook eerst de rijst met het blokje kippenbouillon.
  2. Snijd de kipfilet in blokjes en marineer deze met een beetje olie, witte peper, chilipoeder, paprikapoeder en kerriepoeder.
  3. Snijd de groenten en de knoflook klein.
  4. Bak eerst de spekblokjes een beetje uit. Voeg vervolgens een beetje olie toe en voeg de kipfiletblokjes toe en bak deze gaar.
  5. Voeg de groenten toe en wok deze even mee.
  6. Maak in een ander klein pannetje de roomsaus klaar. Voeg hierin ook een theelepel kerriepoeder en de garam masala toe. Roer alles goed door.
  7. Voeg de gekookte rijst en de saus toe aan de groenten en kip en meng alles goed door.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Kruiden