- 50 g Geraspte cheddar
- 60 g Jumbo Tijm
Bereidingswijze
Zet in 8 stappen deze heerlijke Tortilla van gerookte zalm met spinazie op tafel.
- Verdeel de geschilde aardappelen in centimeterdikke plakken en bak ze samen met de uien in een grote pan met hete olie totdat de uien glazig zijn. Breng op smaak met een beetje zout en peper en zet apart.
- Was de spinazie goed en verwijder de lange stelen.
- Verhit de groentebouillon in een pan en voeg de spinazie toe. Laat losjes uit elkaar vallen.
- Vermeng de eieren met de slagroom en breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
- Bekleed een taartvorm met bakpapier en verdeel een laag aardappelschijfjes hierop.
- Leg de spinazie op de aardappelschijfjes en leg hieroverheen de gerookte zalmplakken.
- Bedek de zalm met de resterende aardappelschijfjes en verdeel de eiermassa gelijkmatig over de taart.
- Bestrooi de taart met kaas en bak in een voorverwarmde oven op ca. 150 graden gedurende ongeveer 35 minuten tot hij gestold is.