- 450 g Spinazie uit de diepvries
- 125 g Buffelmozzarella
Bereidingswijze
Zet in 5 stappen deze heerlijke Mmmcannelloni met spinazie en 4 soorten kaas op tafel.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Meng de tomatenblokjes met de gezeefde tomaten, gesnipperde ui en knoflook. Maak op smaak met peper, zout en oregano. Eventueel ui en knoflook glazig bakken in 1 eetlepel olijfolie.
- Pel en snipper de ui en knoflook. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Verhit olie in de koekenpan en bak de champignons bruin. Voeg op het laatst de ui en knoflook toe en bak even mee. Smelt de kruidenroomkaas op de champignons en laat afkoelen.
- Snijd de mozzarella in blokjes. Meng in een grote kom de spinazie, ricotta, mozzarella en champignonmengsel. Roer de losgeklopte eieren erdoor en maak op smaak met peper, zout, nootmuskaat en tabasco. Kruid het geheel goed.
- Leg op elk lasagnevel een hoopje van de vulling. Gebruik de brede kanten van de lasagnebladen. Doe de helft van de tomatensaus in de ovenschaal. Leg de cannelloni met de naad naar beneden in de schaal met de tomatensaus. Giet de rest van de tomatensaus erover en strooi de geraspte kaas erover.
- Zet de schaal 20-25 minuten in het midden van de op 180 °C voorverwarmde oven tot alles een mooie goudbruine kleur heeft gekregen.