Naanbrood zelf maken

Naanbrood zelf maken

Smulweb imageSmulweb

Vers naanbrood zelf maken is iets wat elke thuis-chef moet blijven proberen. Dit recept vraagt om wat handigheid, maar wie geproefd heeft, weet dat het de moeite loont. Serveer je naanbrood met een smaakvolle curry of dipsaus.

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(2)

Bereidingswijze

Zet in 10 stappen deze heerlijke Naanbrood zelf maken op tafel.

  1. Zeef de bloem en bakpoeder samen op een werktafel.
  2. Maak in het midden van de bloem een kuil en strooi om de rand heen de gist.
  3. Doe lauwwarme melk in de kuil en werk dit met je vingertoppen van binnenuit door de bloem.
  4. Meng nu de olie, suiker, yoghurt, ei en zout door het bloemmengsel en kneed dit geheel 10 minuten tot een soepele en elastische bal.
  5. Doe de bal in een mengkom en dek dit af met plastic folie.
  6. Laat het deeg op een warme plaats 1 uur rijzen totdat de deegbal in grootte verdubbeld is.
  7. Kneed de bal weer even door en verdeel het deeg in 6 delen.
  8. Draai van elk stuk deeg met je handpalm weer een bal.
  9. Rol elk bal op een met bloem bestoven werkvlak uit tot een druppel of ronde vorm van 3 mm dik en strooi er komijn- en uizaden overheen en druk de zaden iets in het deeg. Bewaar onder plastic folie.
  10. Verwarm een koekenpan (liefst gietijzeren of crêpe pan) zeer goed op en bak van elk plak deeg een naanbrood. Bak het brood om en om aan beide zijden totdat het gaar is. Tijdens het bakken ontstaan er luchtbellen. Let goed op en keer regelmatig om verbranding van het deeg te voorkomen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood