Quinoasalade lekker fris voor in de zomer

Quinoasalade lekker fris voor in de zomer

Smulweb imageSmulweb

Deze frisse quinoasalade met feta, radijs en amandelen is een perfect gerecht voor tijdens de zomer. Gecombineerd met verse kruiden, limoensap en sesamolie is dit een heerlijk gerecht om van te genieten op een warme dag. Zet de salade minimaal 2 uur in de koelkast voordat je gaat serveren.

45 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

  • 400 ml Water
  • 8 Jumbo Biologische Snoeptomaatjes
  • 2 el Sesamolie

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Quinoasalade lekker fris voor in de zomer op tafel.

  1. Rooster amandelschaafsel in een kleine koekenpan zonder olie.
  2. Snijd tomaten in stukjes, radijsjes in vieren en komkommer in stukjes. Breek/snijd de feta in stukjes.
  3. Indien nodig, snijd de verse kruiden fijn of gebruik een staafmixer. Kook de quinoa in water met een bouillonblokje gedurende 12 minuten met deksel op de pan en roer af en toe. Giet eventueel af.
  4. Schep tomaat, radijs, komkommer, rozijnen, feta, amandelen en pecannoten in een kom door elkaar.
  5. Voeg de afgekoelde quinoa toe en meng alles goed.
  6. Breng op smaak met verse kruiden, komijn, limoensap en sesamolie en voeg eventueel nog wat zout toe.
  7. Zet de salade minimaal 2 uur in de koelkast alvorens te serveren.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Salade Quinoasalade