- 10 tl Korianderzaad
Bereidingswijze
Zet in 9 stappen deze heerlijke Boter zachte lamsschouder met heerlijk kruiderij op tafel.
- Maal de kruidnagels, korianderzaden en peperkorrels grof. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een koffiemolen.
- Meng de Worcestersaus en bruine azijn.
- Smeer de lamsschouder in met het azijnmengsel. Gebruik hiervoor een kwast.
- Meng zeezout door het specerijenmengsel en wrijf het vlees hiermee in.
- Doe het overgebleven azijnmengsel in een diepe braadpan en leg de lamsschouder met de beenkant naar beneden in de pan.
- Doe de deksel op de pan en plaats het geheel in het midden van de oven.
- Braad het vlees gedurende 6 uur op 140*C.
- Haal de deksel van de pan en braad het vlees nogmaals bij 220*C tot er een krokante korst ontstaat.
- Laat het vlees 10 minuten rusten en verwijder de botten. Het vlees is nu zo zacht dat je de botten er makkelijk uit kunt trekken.