Boter zachte lamsschouder met heerlijk kruiderij

Boter zachte lamsschouder met heerlijk kruiderij

Smulweb imageSmulweb

Ontdek de meest smaakvolle lamsschouder die je ooit hebt geproefd. Wrijf het vlees zorgvuldig in met een zelfgemaakte mix van specerijen, en bereid in een pan met bruine azijn en Worcestersaus. Serveer met een smakelijke salade en je hebt een heerlijk diner!

120 min bereiden

hoofdgerecht

6 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 10 tl Korianderzaad

Bereidingswijze

Zet in 9 stappen deze heerlijke Boter zachte lamsschouder met heerlijk kruiderij op tafel.

  1. Maal de kruidnagels, korianderzaden en peperkorrels grof. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een koffiemolen.
  2. Meng de Worcestersaus en bruine azijn.
  3. Smeer de lamsschouder in met het azijnmengsel. Gebruik hiervoor een kwast.
  4. Meng zeezout door het specerijenmengsel en wrijf het vlees hiermee in.
  5. Doe het overgebleven azijnmengsel in een diepe braadpan en leg de lamsschouder met de beenkant naar beneden in de pan.
  6. Doe de deksel op de pan en plaats het geheel in het midden van de oven.
  7. Braad het vlees gedurende 6 uur op 140*C.
  8. Haal de deksel van de pan en braad het vlees nogmaals bij 220*C tot er een krokante korst ontstaat.
  9. Laat het vlees 10 minuten rusten en verwijder de botten. Het vlees is nu zo zacht dat je de botten er makkelijk uit kunt trekken.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Zuivel