Oer-hollandse hachee (zoals hij gemaakt werd)

Oer-hollandse hachee (zoals hij gemaakt werd)

Smulweb imageSmulweb

Deze oer-Hollandse hachee is waarschijnlijk het lekkerste stoofgerecht dat we in Nederland kennen. De stoofpot van rundvlees, ui, kruiden en azijn moet 1,5 tot 2 uur stoven en wordt geserveerd met gekookte aardappeltjes of puree. Laat de geur je keuken vullen en geniet van een echte Nederlandse klassieker.

60 min bereiden

bijgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 50 g Vloeibare margarine

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Oer-hollandse hachee (zoals hij gemaakt werd) op tafel.

  1. Snijd het vlees in blokken van ca. 3 x 3 cm. Snipper de uien grof.
  2. Verhit de boter in een braadpan en bak de blokjes vlees in twee porties rondom bruin. Schep ze met een schuimspaan uit de pan.
  3. Laat de ui omscheppend in de braadboter kleuren en laat de suiker en de bloem kort meebakken. Blus af met de bouillon en voeg de laurierblaadjes, de kruidnageltjes en de azijn toe. Breng op smaak met wat zout en peper.
  4. Schep het vlees met het uitgelopen vocht bij de saus, schep goed om.
  5. Breng aan de kook, draai het vuur laag en laat de hachee met het deksel op de pan 1,5 a 2 uur zachtjes stoven. De saus mag niet koken.
  6. Schep af en toe om en voeg zo nodig een extra scheut water toe als het vlees te droog mocht worden. Breng zo nodig verder op smaak met wat zout en/of peper.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje