Crepinette van fazantenhaan en spitskool

Crepinette van fazantenhaan en spitskool

Smulweb imageSmulweb

Een wel heel bijzonder keukenavontuur! De fazantenvulling in spitskool blad is onverwacht, maar waanzinnig lekker! Een creatief recept wat prachtig zal staan op jouw bord!

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.1 g Fazantfilet

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Crepinette van fazantenhaan en spitskool op tafel.

  1. Spoel de crépinette een uur onder koud stromend water. Maak de bladeren van de kool los en blancheer ze door ze een voor een in kokend water te dompelen zodat ze zacht worden maar niet te gaar. De bedoeling is dat de nerf straks niet breekt wanneer we de vulling in de kool rollen.
  2. Fazant ontvellen. Maak voorzichtig een insnede over de borst van de fazant en trek met stevige hand maar met beleid langzaam de huid van het vlees.
  3. Fazant ontbenen. Verwijder de lever en andere overgebleven organen uit de buikholte. De organen gooi je weg, de lever kun je gebruiken in de vulling. Snijd voorzichtig met een vlijmscherp mes langs het karkas en verwijder de filet van de borst. Snijd de dijen in en haal de botten uit de poten. Let op: In de poten zitten een aantal vervelende pezen. Deze zijn niet overdreven lekker en kunnen dus beter verwijderd worden! Haal de botten nu ook uit de vleugels. Het karkas dat je overhoudt kun je eventueel gebruiken om een heerlijk fond van te maken.
  4. Doe het vlees en de lever van de fazant in de kom van je keukenmachine. Voeg het spek toe. Draai het geheel (niet al te) fijn.
  5. Voeg nu het brood, de wijn, de melk, de pruimen en de kastanjes toe en vermaal alles tot een mooi geheel, weer niet al te fijn. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Leg een uitgelekt koolblad op je werktafel en leg er een kleine hoeveelheid vleesmengsel op.
  7. Vouw de zijkanten van het koolblad naar binnen en maak een rolletje. Herhaal dit proces tot de (grotere) koolbladen of het vleesmengsel op zijn.
  8. Vouw de koolrolletjes nu op dezelfde manier in een laagje crépinette en bak de rolletjes vervolgens aan in boter.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Groente Kool Spitskool