Juttersmaaltje (met pittig gebakken mosselen) zalig

Juttersmaaltje (met pittig gebakken mosselen) zalig

Smulweb imageSmulweb

Iedereen verlangt naar de zee na het proeven van dit juttersmaaltje met pittig gebakken mosselen met knoflook, peterselie, ui en verse bieslook. Dip de mosselen in aliolisaus en partjes vers gesneden citroen. Bon Appetit!

15 min bereiden

hoofdgerecht

2 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 0.5 tl Peterselie gedroogd

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Juttersmaaltje (met pittig gebakken mosselen) zalig op tafel.

  1. Koop verse mosselen bij je visspecialist en kook ze. Haal ze uit de schelp en laat afkoelen.
  2. Maak het beslag zoals beschreven in het recept en voeg de kruiden toe. Wentel de mosselen door het beslag en bak ze in de wok gevuld met pindaolie in 3-4 minuten knapperig bruin.
  3. Snipper de peterselie, ui en knoflook en wok deze kort totdat ze glazig zijn. Meng dit met de mosselen en doe er de verse bieslook over.
  4. Voeg optioneel ½ gesnipperde rode en ½ gesnipperde groene paprika en 150 gram gesneden champignons toe aan het mosselmengsel.
  5. Zet ondertussen aliolisaus en partjes vers gesneden citroen klaar.
  6. Serveer het mosselmengsel als juttersmaaltje en geniet van de heerlijke smaak.
eet smakelijk