Pittige goed gevulde mexicaanse ovenschotel

Pittige goed gevulde mexicaanse ovenschotel

Smulweb imageSmulweb

Met onze pittige goed gevulde Mexicaanse ovenschotel zet je een heerlijk gerecht op tafel. Rul gehakt, diverse groenten en Oud Amsterdam kaas uit de oven zorgen voor een lekkere maaltijd. Perfect als je trek hebt in iets pittigs en vol van smaak.

45 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

  • 1 tl Chilipoeder
  • 100 g Zure room

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Pittige goed gevulde mexicaanse ovenschotel op tafel.

  1. Verwarm de oven voor tot 180 graden C.
  2. Neem een hapjespan, doe er wat olijfolie in en bak op hoog vuur de uien en de knoflook glazig en het gehakt rul. Voeg peper, zout, komijn en paprikapoeder toe totdat het geheel op smaak is.
  3. Voeg nu de bonen en de mais en groene pepersnippers toe en roer door elkaar. Voeg tomaten, olijven en paprikablokjes toe en bak totdat ze zacht zijn.
  4. Breng nu op smaak met de salsa en chilipoeder zo pittig als men zelf wil. Doe er tenslotte nog wat zout door indien nodig (even proeven) en de zure- of koksroom.
  5. Doe dan alles in een ovenschaal en bedek met kaas. Bak nu af in de oven op 180 graden totdat de kaas goudbruin en gesmolten is. Als het bubbelt is het klaar.
  6. Garneer af met wat verse peterselie en serveer de heerlijke, pittige, Mexicaanse schotel. Smullen maar!
eet smakelijk

Meer zoals dit

Ovenschotel