- 2.5 el Sesamolie
Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Chinese gewokte kip met broccoli en witte rijst op tafel.
- Kook de witte rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
- Neem een wok en zet deze op hoog vuur. Voeg 1 ½ el sesamolie, knoflook en chili toe en roer alles door elkaar.
- Doe nu de broccoli roosjes en lente-uitjes in de wok en voeg 4 el kippenbouillon toe. Roerbak op hoog vuur in enkele minuten lekker knapperig gaar. Haal uit de wok en leg op een diep bord of schaal.
- Bestrooi de kipblokjes met zout en peper. Voeg 1 el sesamolie toe aan de lege wok en zet het vuur hoog. Voeg de kipblokjes toe en roerbak deze in 5 - 6 minuten gaar.
- Voeg 2 el kippenbouillon toe aan de wok, samen met de hoisin- en oestersaus. Doe nu de broccoli roosjes en lente-uitjes terug in de wok en verwarm het geheel goed door.
- Doe de rijst op de borden en schep het groenten- en kippenmengsel eroverheen. Garneer met sesamzaadjes. Eet smakelijk! Let op: voeg meer chilipeper toe naar eigen smaak als je van erg pittig houdt.