Lekkere stoofpot rodekool met varkensvlees uit de ardennen

Lekkere stoofpot rodekool met varkensvlees uit de ardennen

Smulweb imageSmulweb

Een stoofpot van varkensvlees uit de Ardennen met rodekool en appels. Het geheel wordt gestoofd in spek, azijn en bruine basterdsuiker. Een uur en vijftien minuten met de karbonades op laag vuur laten pruttelen, maakt het gerecht helemaal af!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(1)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Lekkere stoofpot rodekool met varkensvlees uit de ardennen op tafel.

  1. Verwijder de buitenste bladeren van de rode kool. Snijd de kool in vieren. Verwijder de stronk en snijd de kool in snippers. Pel en snipper de uien.
  2. Schil de appels, verwijder de klokhuizen. Gebruik je Goudreinetten, snijd deze dan in kleine stukjes. Gebruik je Elstar, rasp de appels dan.
  3. Verhit de boter in de koekenpan. Kruid de karbonaden met peper en zout en bak ze in de boter rondom snel aan. Haal de karbonades uit de pan.
  4. Bak in de rest van de boter de blokjes spek en voeg de uien toe. Bak die even mee. Roer de spek en de uien door de rode kool.
  5. Voeg de appelstukjes, azijn, bruine basterdsuiker en peper en zout toe. Leg de karbonades tussen de rode kool en een stevige stoofpan. Sluit de pan en laat de kool met het vlees op een zo zacht mogelijk vuur plm. 1 uur en 15 minuten stoven. Geen extra vocht toevoegen.
  6. Gebruik je de slowcooker, volg dan het recept, maar zet de slowcooker op low gedurende ongeveer 4-4,5 uur.
  7. Je kunt het gerecht ook in de oven doen.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Stoofpotje Vlees