Bereidingswijze
Zet in 11 stappen deze heerlijke Rivierkreeft kroketten op tafel.
- Snijd de rivierkreeftjes in kleinere stukjes en week het blaadje gelatine in warm water. Snijd eventueel de kruiden en de knoflook.
- Zet een schaal met de eieren klaar (losgeklopt met een scheutje olie) en een bord met flink wat paneermeel.
- Smelt het extra beetje boter in de pan en bak kort de knoflook, rivierkreeftjes en kruiden. Leg dit daarna even op een bord.
- Smelt op zacht vuur de boter en voeg beetje voor beetje de bloem toe. Roer dit goed door elkaar en bak even goed door.
- Voeg vervolgens scheutje voor scheutje melk toe en blijf roeren totdat er een dikke roux ontstaat. Voeg op het laatst een scheut room toe en het rivierkreeftjes- en kruidenmengsel.
- Laat het bouillonblokje en het blaadje gelatine smelten in de saus. Proef of het qua smaak goed is en voeg eventueel extra kruiden en peper toe.
- Voeg op het laatst wat Parmezaanse kaas toe en giet het mengsel in een kleine lasagneschaal die ongeveer 2 cm dik is.
- Zet de schaal in de koelkast om af te koelen en laat het bij voorkeur langer staan om de kroketten makkelijker te kunnen draaien.
- Verhit de frituurpan tot 190 graden Celsius.
- Snijd de grootte van de kroketten uit en rol deze in de paneermeel. Doop de kroketten daarna in het losgeklopte ei en rol ze nogmaals door de paneermeel.
- Frituur de kroketten per 4 in de frituurpan gedurende ongeveer 3 minuten, totdat ze mooi goudbruin zijn.