Indiase kip korma

Indiase kip korma

Smulweb imageSmulweb

Een ware smaakexplosie uit India, de kip korma. Gemarineerd in een kurkuma, gember, koriander, en kerrie marinade en vervolgens gesmoord in een saus van tomaat, kokos en room. Serveren met rijst of naanbrood.

25 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(3)

Bereidingswijze

Zet in 7 stappen deze heerlijke Indiase kip korma op tafel.

  1. Snijd de kipfilet in blokjes.
  2. Snipper de ui, de knoflook en de gember. Ontdoe de peper van zaad en hak hem fijn. De tomaten ontvellen (insnijden en in kokend water, daarna laten schrikken in ijskoud water) en in stukjes snijden. De verse koriander fijnhakken.
  3. Meng 1,5 eetlepel olijfolie met de kurkuma, gemberwortel, korianderzaad, en kerrie tot marinade. Schep de blokjes kipfilet door de marinade.
  4. Verhit 1,5 el olie in een hapjespan en fruit hierin de ui met de rode peper, knoflook, tomatenpuree en 1 tl suiker ca. 5 minuten. Bak de gemarineerde blokjes kipfilet ca. 3 minuten mee.
  5. Voeg de stukjes tomaat toe, geraspte kokos, kookroom, 150 ml water, zout en peper toe. Laat de saus ca. 9 minuten op zacht vuur sudderen.
  6. Voeg naar smaak korianderblad toe.
  7. Serveer de kip curry met rijst of naanbrood.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Gevogelte Kip korma