Licht meergranen brood met noten en zaden

Licht meergranen brood met noten en zaden

Smulweb imageSmulweb

Een licht en smaakvol meergranenbrood met noten en zaden. Laat het deeg een half uur tot maximaal drie kwartier rijzen onder een handdoek. Bak in de oven op 200°C met een waterschaal. Goed natspuiten voor een mooie glanzende korst.

120 min bereiden

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 30 g Broodverbeteraar

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Licht meergranen brood met noten en zaden op tafel.

  1. Maal de noten of sla ze in kleine stukjes plat met een deegrol.
  2. Weeg alle ingrediënten af en zet ze klaar. Maak het deeg zoals je basisdeeg maakt voor je brood. Voeg de noten en zaden toe en kneed het deeg lang, 30 minuten met de mengmachine en met de hand. Verdeel het deeg in tweeën, ongeveer elk 950 gram.
  3. Het deeg mag niet te droog zijn, voeg liever een klein beetje meer vocht toe omdat deze noten en haverzemelen het deeg wat droger kunnen maken.
  4. Laat het deeg een half uur tot maximaal drie kwartier onder een handdoek rijzen. Duw daarna de lucht eruit, kneed nogmaals en leg het deeg in een ingevette bakvorm. Bespuit het met wat water en strooi nog wat zaden bovenop. Laat het deeg nu rijzen gedurende minstens een uur of iets meer onder een handdoek tot het deeg goed verdubbeld is.
  5. Bak het brood in de oven op 200°C verwarmde lucht met een waterschaal in de oven. Op de laatste minuut goed je brood nat spuiten om een mooi glanzend korstje te bekomen.
  6. Laat het brood afkoelen op een rooster.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Brood