Beef wellington

Beef wellington

Smulweb imageSmulweb

Met dit recept voor beef wellington van Jumbo zet je een heerlijk gerecht op tafel. Het mals vlees is omhuld door een laagje bladerdeeg met ham en paddenstoelenmengsel en daardoor extra smaakvol. Bak het geheel in de oven totdat het mooi goudbruin en medium is. Eet smakelijk!

60 min bereiden

hoofdgerecht

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 600 g Ossenhaas
  • 250 g Champignon Roerbakmix
  • 250 g Paddenstoelenmix

Bereidingswijze

Zet in 6 stappen deze heerlijke Beef wellington op tafel.

  1. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het rondom met zout en peper. Verhit de boter en de olie en bak het vlees 5 minuten aan alle kanten bruin. Neem het vlees uit de pan en laat afkoelen.
  2. Fruit de sjalotjes in het bakvet en voeg alle paddenstoelen, tijm, zout en peper toe en bak tot het meeste vocht verdampt is. Schep het mengsel uit de pan en laat goed afkoelen.
  3. Verpak het vlees, met de ham en het paddenstoelenmengsel, in bladerdeeg. Vorm of steek van het overgebleven bladerdeeg figuurtjes zoals sterren of blaadjes en leg ze op het deeg. Zet de Beef Wellington minimaal 1,5 uur in de koelkast.
  4. Haal het vlees 1 uur voor de verdere bereiding uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen. Verwarm de oven voor op 180°C.
  5. Bestrijk het deeg met de eidooier, losgeklopt met melk. Bak de Beef Wellington in de braadslede iets onder het midden van de oven in ca. 40 minuten goudbruin en medium.
  6. Laat het vlees uit de oven 10 minuten rusten onder aluminiumfolie voor het aansnijden.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Vlees