Dadel-amandelcake met oranjebloesemwater

Dadel-amandelcake met oranjebloesemwater

Smulweb imageSmulweb

Deze dadel-amandelcake met oranjebloesemwater en citroensmaak is echt een heerlijk tussendoortje. Gemaakt met dadels, appels en grofgehakte amandelen, gecombineerd met kaneel, oranjebloesemwater en citroen heb je gegarandeerd een smaaksensatie te pakken, supervoedzaam!

60 min bereiden

tussendoortje

4 personen

voedingswaarde onbekend

(0)

  • 5 Dadel

Bereidingswijze

Zet in 8 stappen deze heerlijke Dadel-amandelcake met oranjebloesemwater op tafel.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Mix de boter romig samen met de basterdsuiker. Mix er de eieren één voor één doorheen.
  3. Voeg dan het kaneelpoeder, het oranjebloesemwater, de geraspte citroenschil en het citroen- of sinaasappelsap toe. Blijf goed mixen.
  4. Mix er de bloem en het bakpoeder doorheen.
  5. Snijd de ontpitte dadels in reepjes of in stukjes. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd in dunne plakjes. Doe de dadelreepjes, de appelplakjes en de grofgehakte amandelen bij het beslag en roer alles met een houten lepel erdoorheen.
  6. Vet een cakevorm in en bestuif met wat bloem. Schep het beslag in de cakevorm en bestrooi met wat achtergehouden gehakte amandelen. Plaats de cake in de voorverwarmde oven.
  7. Verlaag de temperatuur van de oven en laat de cake rustig bakken (ongeveer 1 uur, afhankelijk van de oven die je hebt). De cake is gaar wanneer je er een satéprikker insteekt en die er droog uitkomt.
  8. Laat de cake afkoelen op een rooster en bestrooi eventueel met wat poedersuiker.
eet smakelijk

Meer zoals dit

Bakken Fruit Cake Dadels