Bereidingswijze
Zet in 6 stappen deze heerlijke Mamas appeltaart op tafel.
- Oven voorverwarmen op 175 graden C.
- Snijd met 2 messen de boter door de bloem, basterdsuiker, vanillesuiker en zout. Wrijf dan verder de boter met de vingers totdat je een kruimelig mengsel hebt. Voeg 3/4 van het ei toe. Zet het deeg verpakt weg in de koelkast.
- Schil de appels, wrijf ze in met citroensap, maak stukjes en voeg nog meer citroensap toe, totdat elk stukje zo'n beetje omgeven is. Bestrooi de appelstukjes met kaneel en 15 gram suiker, roer, voeg de rozijnen toe en roer weer.
- Maak van 2/5 deeg de bodem. De cirkel voor de bodem kun je ook in tweeën snijden en erin leggen, dan gaat het wat gemakkelijker. Rol de rest van het deeg ook uit, bekleed de zijkanten van de vorm en houd wat over voor de bovenkant. Doe de appelvulling erin. Maak strookjes en leg die afgewisseld horizontaal en verticaal erin. Bestrijk de deegstrookjes met ei.
- Bak de taart op 175 graden, 78 minuten.
- Laat 5 minuten afkoelen, ga met een mes langs de rand en haal de rand eraf.