Bereidingswijze
Zet in 7 stappen deze heerlijke Surinaams javaanse ketjap kip surinaamse gerechte op tafel.
- Hak de kipdijfilet in stukken en was het vlees met heet water en/of citroen. Laat het goed uitlekken.
- Verhit olie in een braadpan en voeg de fijngesneden ui toe. Bak de ui lichtbruin gedurende ongeveer twee minuten.
- Voeg de fijn gesneden knoflook en eventueel peper naar smaak toe als de uien lichtbruin gebakken zijn. Bak de knoflook totdat deze bruin gebakken is.
- Voeg het vlees toe aan de pan en bak het aan beide kanten bruin gedurende ongeveer 4 minuten.
- Voeg de SuCuisine Ketjap bakkruiden toe aan de pan. Laat het vlees op middelhoog vuur sudderen met een deksel op de pan. Roer af en toe en laat het ca. 15 minuten gaar worden.
- Voeg een half bekertje water toe als jus gewenst is en laat het ca. 15 minuten sudderen.
- Garneer bij het opdienen met fijn gesneden verse selderij.